Expansion i Finland genom nytt förvärv

Volito Industri har, genom sitt dotterbolag Hydsupply Oy, förvärvat 100 % av finska Protest Engineering Oy.

Protest Engineering erbjuder underhållstjänster som förebyggande service, processoptimering och problemlösning.

Volito Automation startar, förvärvar och utvecklar företag inom industriell automation. Företaget har etablerat en välrenommerad verksamhet i Sverige och Finland. Gruppen är organiserad i två affärssegment, MRO och OEM. MRO-segmentet har fokus på kontinuerlig service, löpande underhåll, reparationer och optimering medan OEM-segmentet erbjuder nyförsäljning, produkt- och teknikutveckling samt konstruktion och tillverkning av hydrauliska lösningar och elektrisk drift.

– Det är mycket glädjande att kunna presentera ytterligare ett förvärv, vilket blir vårt tredje i år för Volito Automation. Förvärvet av Protest Engineering Oy, som är ett mycket spännande bolag inom underhållstjänster och mätteknik, möjliggör ett starkare och mer komplett serviceerbjudande. Våra kunder kan nu se fram emot mer heltäckande lösningar där vi tar hand om allt från själva hårdvaran, till underhåll och service samt analys och bearbetning av information och driftdata, säger Johan Frithiof, VD för Volito Automation.

– Protest Engineering Oy är ett nytt värdefullt tillskott till vår verksamhet med ett flertal strategiska beröringspunkter, säger Jukka Sahi, VD för HydSupply Oy och MRO ansvarig för Finland. Jag ser fram emot att arbeta tillsammans för att utveckla och förbättra våra kunders konkurrenskraft. Genom detta förvärv kommer vi tillsammans med teamet i Protest Engineering Oy kunna erbjuda våra kunder, inte bara i Finland utan också genom vårt systerföretag i Sverige, ett mer komplett erbjudande. Med utgångpunkt i Hydsupplys redan starka marknadsposition, adderar vi nu ett starkt erbjudande inom mätteknik och underhållstjänster.

– Tillsammans med Hydsupply kommer vi nu kunna applicera våra lösningar på en mycket större produktportfölj. Jag är mycket glad åt att framöver kunna arbeta ihop med Hydsupply på hela den Nordiska arenan och jag ser mycket goda möjligheter för oss att gemensamt utveckla Volito Automations MRO verksamhet, säger Marko Ylitalo på Protest Engineering Oy.

Aktuellt