För entreprenörer

En familjär industrikoncern

Vi ser inte oss själva som ett traditionellt investmentbolag. Volito Industri är i kärnan en liten och familjestyrd organisation som värdesätter och förstår vad du som entreprenör byggt upp. Vi vill också på samma gång hjälpa dig uppnå det du försöker bygga.

Våra entreprenörer agerar som fristående bolag och tar egna initiativ och beslut. Bolagen vi förvärvar ska med frihet kunna utöva sin expertis och utveckla bolaget därefter. Volito finns till för att följa upp, stötta och säkerställa att de stora penseldragen verkställs. Resten är alltid upp till entreprenören själv.

Vi premierar en aktiv och engagerad entreprenör och organisation. Volito Industri behöver hungriga medarbetare som ständigt söker nya metoder till förbättring. Vi uppmuntrar och hörsammar nya initiativ och idéer för både eget bolag och för er affärsenhet inom Volito Industri. Alla kan och ska bidra till den gemensamma nyttan.

Tillväxt är bland det roligaste vi vet. Tillväxt innebär framgång, nya lokaler, ny personal och kanske realisering av en företagsidé. Med vår hjälp får ni resurserna som krävs för att expandera, investera och anställa. Vet du kanske redan precis vad som krävs för att din verksamhet ska ta sig till nästa nivå? Vi hjälper dig att verkställa din plan.

Stort samarbete mellan företagen

Som en del av Volito Industri får du direkt tillgång till ett nätverk av företag i din bransch som kan assistera med värdefulla kontakter, kunskap och direkt samarbete. Det kan låta för bra för att vara sant, men det är nämligen precis så vi arbetar på Volito Industri. Våra bolag är sammansvetsade och arbetar mot samma vision. Självklart inkluderar detta att bolagen hjälps åt och försöker att växa tillsammans.

De finansiella musklerna som krävs för expansion

Bakom våra satsningar finns investmentbolaget Volito. Företaget är en etablerad aktör inom fastigheter och har även stora noteringar i bolag som Peab AB (publ), Bulten AB (publ), EQT AB (publ), Annehem Fastigheter AB (publ) samt i EQTs fonder. Med en ägare som Volito finns de finansiella musklerna som krävs för att möjliggöra expansion. Volito Industri är en ekonomiskt solid ägare och företaget står för en bra kombination mellan det familjära och det entreprenöriella.

Utforska mer om Volito-företagen

Ta del av våra framgångsberättelser från några av bolagen vi förvärvat. Läs om hur förvärvet gick till, entreprenörens historia och hur bolaget utvecklats sedan dess.